Over NP constructies

NP constructies is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van bouwkundige constructies. Het bureau is in 2010 opgericht door ing. Niels Pino, bouwkundig (hoofd)constructeur op het gebied van staal, beton, hout en metselwerk.

Niels is met meer dan 15 jaar werkervaring zeer allround. Zo heeft hij gewerkt aan nieuwbouw en verbouw van woningen, scholen, verpleegtehuizen, bedrijfspanden, winkels en parkeergarages. Hij heeft ervaring met kleine (eengezinswoningen) en grote (hoogbouw en hele woonwijken) projecten, zowel zelfstandig als in teamverband. Voor diverse opdrachtgevers heeft hij constructies ontworpen, berekend en getoetst. Daarnaast heeft hij second opinions voor collegae uitgevoerd en proefopstellingen laten maken. Bovendien heeft hij veel tijd doorgebracht op bouwplaatsen.

Over Niels Pino

Ik ben geboren in 1969 in Den Haag, inmiddels woon en werk ik in de provincie Groningen.

In 1993 heb ik mijn HTS diploma gehaald aan de Haagsche Hogeschool. Na mijn diensttijd ben ik in dienst getreden van Hulsebosch & Eijsackers, een bureau met circa 10 medewerkers. Hier heb ik met veel plezier meer dan tien jaar gewerkt aan grotere en kleinere projecten.

Daarna heb ik gewerkt bij Goudstikker, Corsmit en Wassenaar. Dit zijn allen grotere bureau's, elk met prestigieuze projecten in hun portefeuille. De werkzaamheden bestonden hier meestal uit echt grote projecten, denk aan hoogbouw, multifunctionele gebouwen of zeer grote zorginstellingen.